Om Vores Vine

På Magtenbølle Vingård har vi valg at fremstille clairet vine.
Sensommeren 2016 var simpelthen det perfekte klima her på Fyn til vores vinplanter.
Vi har fået lavet er rigtig dejlig clairet rødvin, en let og forfriskende vin med en vidunderlig eftersag.

 

Og prøv da også en af vores dejlige rosevine

 

 

 

Lidt om clairet vin……
Clairet vin er en let rødvin som skal nydes kold, og er rigtig god til grillretter, den er også god til de lidt stærkere retter fra Østen, og dejlig at nyde som aperitif en varm sommeraften på terrassen. Serveres ved ca. 15-16 grader. Den franske Clairet en noget lysere i farven, nærmest over i samme farve som rose vine, men vi har valgt at lade den gære lidt længere på skallerne så den tager lidt mere farve og dermed også får en kraftigere smag.
Populært sagt kan man sige, at Clairet er en rødvin som er fremstillet som en hvidvin.

Vores Clairet vin er fremstillet på rondo, regent og cabernet cortis.
Vinen tappes på flaske og er klar til salg midt/sidst i april.

 

Historien on Clairet.   I 11–12 hundredtallet lavede man vinen noget anderledes end man gør i   dag. Flaskelagring eksisterede ikke. Vinen blev opbevaret på fad. Den blev   skænket op, og overskuddet efter måltidet blev hældt tilbage på fadet. Fadene   blev hverken toppet op eller lukket forsvarligt, og vinens konstante kontakt med   omgivelserne ført til iltning. Derfor skulle vinen drikkes ung, helst   allerede i foråret efter høsten. De fleste hvidvine kunne drikkes kort efter   gæringen. Rødvinene skulle lagre lidt, for at dulme på bitterstoffer og   urenheder. For at frembringe en vin, der kunne drikkes meget tidligt, blev   grønne og blå druer blandet efter høsten, presset, og gæret sammen. Vinen   blev roséagtig og fik navnet Clairet. Det er en betegnelse, der i   Storbritannien har hængt på vinene fra Bordeaux indtil i dag, hvor man stadig   benævner rødvinene fra Bordeaux som ”Clairet”.

Vinen har en lækker indbydende og   appetitvækkende duft af jordbær, ribs eller granatæbler. Det er friske og   læskende vine med en silkeagtig struktur og ofte med et moderat lille  tanninbid.

Clairet skal typisk drikkes 2-3 år efter høståret.